Gevelbekleding

4.5 uit 5
2068 klanten gaven Keralit
4.3 van 5 sterren

In de Nederlandse woningbouw wordt gevelbekleding al decennia toegepast als bescherming van de gevel of als verfraaiing van de woning. Vroeger bestond gevelbekleding uit houten gevelpanelen in de vorm van potdekseldelen, rabatdelen of schroten. In de loop der jaren zijn er diverse soorten gevelbekleding op de markt gekomen. Ook het materiaal van de gevelbekleding is sterk veranderd in de loop der jaren. Tegenwoordig is de beste gevelbekleding niet meer van hout, maar van kunststof.

Houten versus kunststof gevelbekleding

Een gevel gemaakt van hout heeft behoorlijk wat nadelen. Het grootste nadeel is het vele onderhoud. Het moet afgewerkt en geschilderd worden om rotting en verwering tegen te gaan. Helaas is dit niet eenmalig en zal een houten gevel na een aantal jaar weer moeten worden geschilderd. Kunststof gevelbekleding heeft dit nadeel niet. Het is direct klaar voor gebruik en hoeft niet meer te worden geschilderd. Ideaal voor een onderhoudsarme gevel of dakrand, zeker voor de moeilijk bereikbare plekken zoals een dakkapel.

Keralit gevel- en dakrandpanelen

Keralit is het top merk van Heering. Deze gevelbekleding bestaat uit een mix van speciale kunststoffen die bestand zijn tegen extreme weersinvloeden van warmte, kou en zonlicht. Keralit heeft een bijzonder lage uitzettingscoëfficiënt, waardoor donkere kleuren en volle zon geen probleem meer zijn. Keralit is voorzien van een UV bestendige toplaag die middels een speciaal procedé op het paneel aangebracht waardoor het jarenlang goed blijft. Deze folie is met en zonder houtnerf verkrijgbaar in vele kleuren en houtstructuren. Keralit bestaat uit een compleet systeem met afwerkmaterialen en zo is elke gevel en dakrand tot in de puntjes af te werken. Standaard wordt Keralit geleverd met 10 jaar fabrieksgarantie.

Kleurmonsters en verkoopadressen

Keralit gevelbekleding is verkrijgbaar in meer dan 30 verschillende kleuren en meerdere modellen. Naast gevelpanelen zijn er ook dakrandpanelen zodat een totale gevel onderhoudsarm kan worden afgewerkt. Keralit is verkrijgbaar bij meer dan duizend verkooppunten door heel Nederland. Op keralit.nl zijn adressen op te vragen waar Keralit te koop is en wie het voor u eventueel kan monteren. Om de juiste keuze te kunnen maken, zijn er van alle kleuren en modellen gratis kleurmonsters beschikbaar. Deze kunt u met gratis documentatie en een gratis kleurenwaaier via deze website eenvoudig aanvragen.