Boeiboord

Een boeiboord is de opstaande rand van een dakgoot. Omdat een boeiboord dagelijks in aanraking komt met vocht en extreme weersomstandigheden, is het boeiboord materiaal erg belangrijk. Bij achterstallig onderhoud zult u de boeiboorden moeten vervangen. Boeiboordbekleding van hout is onderhoudsgevoelig en dient na een aantal jaar te worden geschilderd. Het is dan verstandig om te kijken naar onderhoudsarme alternatieven om de boeiboorden te vervangen.

Waarmee de boeiboord vervangen?

Een zeer geschikt alternatief is een boeiboord van kunststof. Een boeiboord van kunststof hoeft nooit te worden geschilderd en is direct klaar voor gebruik. Boeiboorden vervangen met kunststof is  daarom de beste keuze voor een onderhoudsarme dakrand. Een kunststof boeiboord is er in twee groepen. Zonder toplaag en met toplaag. Zonder toplaag zijn ze leverbaar in wit en crème en met toplaag in diverse kleuren en zien ze eruit als geschilderd hout. Wist u dat een boeiboord ook vaak als overstek, windveer of boeidelen genoemd wordt.

Waar boeiboorden verkrijgbaar?

Boeiboorden en dakranden vervangen kan heel eenvoudig met het brede assortiment kunststof producten van Heering. Er is keuze uit diverse modellen en kleuren. Op deze website vind u meer informatie over de verschillende producten en de adressen waar ze verkrijgbaar zijn met of zonder montage. Ook kunt u gratis een brochure of kleurmonsters aanvragen, zodat u gegarandeerd de juiste beslissing neemt.