Materiaal dakranden

Dakranden zijn er in vele soorten en maten. Het allerbelangrijkste criterium hierbij is het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Het materiaal bepaald namelijk in grote mate de kwaliteit van de dakrand. Een dakrand wordt blootgesteld aan extreme weersomstandigheden en wind, zon en regen hebben vaak vrij spel. Het is dan erg prettig als de dakrand oersterk is en onderhoudsvriendelijk.

Kunststof of houten dakrand

De meeste dakranden zijn gemaakt van hout. Dit materiaal is makkelijk te bewerken en na stucen en schilderen voor een aantal jaren beschermd. Het moet echter wel onderhouden worden. Na enkele jaren dienen de houten dakrand geschilderd te worden. Kunststof dakranden hoeven nooit meer te worden geschilderd, want die zijn niet aan verwering onderhevig en zijn ongevoelig voor vocht. Kunststof als materiaal is uiterst geschikt en verkrijgbaar met of zonder houtnerf in diverse kleuren.

Waar verkrijgbaar?

Heering biedt diverse kunststof dakrandpanelen in diverse breedtes en kleuren. Optioneel is er zelfs keuze uit een sfeervolle sierrand voor uw dakrand. Via deze website kunt u eenvoudig gratis monsters en brochures bestellen zodat u goed kunt zien wat het beste bij uw woning past. Ook kunt u verkoopadressen verkrijgen bij u in de buurt met of zonder montage.