Materiaal dakranden

Dakranden zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Het allerbelangrijkste criterium is het materiaal van de dakrand. Dat bepaalt namelijk grotendeels de kwaliteit van de dakrand. Een dakrand (of: boeideel) wordt blootgesteld aan extreme weersomstandigheden en wind, zon en regen hebben vaak vrij spel. Het is dus belangrijk dat de dakrand oersterk is. Wilt u liever nooit meer schilderen? Kies dan voor een onderhoudsarme dakrand. Heering levert ze in vele modellen en kleuren.

Hout of kunststof materiaal dakrand

De meeste dakranden zijn gemaakt van hout. Dit materiaal is makkelijk te bewerken. U moet het hout echter wel schilderen. Elke 4 of 5 jaar moet u de ladder op om te voorkomen dat het verf dof wordt en afbladdert. Schildert u niet op tijd, dan zal het hout uiteindelijk gaan rotten.

Met een kunststof materiaal dakrand is dat allemaal verleden tijd. Een kunststof boeiboord is bestand tegen weersinvloeden, schimmels en bacteriën. U hoeft nooit meer te schilderen.  Af en toe en sopje is voldoende voor een blijvend mooie uitstraling. Eén tip: kies voor kwaliteit. Dit om te voorkomen dat u uw dakrand na een aantal jaren alsnog moet vervangen.

Oersterk, kleurvast en onderhoudsarm

Heering biedt kunststof dakrandpanelen van de merken Keralit, Unipanel en Heering. Ze zijn allemaal oersterk, kleurvast en praktisch onderhoudsvrij. Elk product krijgt 10 jaar garantie.

Het A-merk Keralit heeft een kern van gerecycled kunststof en een UV-bestendige en kleurvaste toplaag. Het product is leverbaar in 15 kleuren, met of zonder houtnerf. Het dakrandsysteem heeft een ophangsysteem waarmee u de dankrand tot wel 3x sneller monteert.

Unipanel is een universeel toepasbaar bouwpaneel. U maakt hiermee onder meer daklijsten, gootblokken, windveren en dakranden. Het materiaal is kleurvast, UV-bestendig en recyclebaar. Het is een compleet pakket, inclusief schroeven, bitje, sealer en afwerkdopjes.

Met de hardschuin dakrandpanelen van Heering werkt u elke soort dakrand volledig af. De panelen hebben een mooie strakke vormgeving en leverbaar in diverse lichte kleuren.

Waar te koop?

De dakranden van Heering zijn verkrijgbaar in heel Nederland. Hierboven meer informatie over elk van onze merken. Natuurlijk kunt u de het dakrand-materiaal ook bestellen bij uw aannemer. Hij kan deze ook voor u plaatsen. Zoek hier eenvoudig een dealer bij u in de buurt.

Welke materiaal dakranden past bij uw woning?

Vraag gratis Keralit kleurmonsters aan

Keralit kleurmonsters

Beoordeel onze producten én kleuren in het echt. Kies het product en de gewenste kleurmonsters (maximaal 3) en ontvang ze binnen 2 werkdagen thuis!

Leverdagen

ma
di
wo
do
vr
za
zo