Houten dakrand

Een verzorgde dakrand geeft uw huis een nette uitstraling. De meeste huizen hebben nog een houten dakrand. Hout is relatief goedkoop en makkelijk toe te passen. Helaas heeft hout veel onderhoud nodig. Ook geeft het lelijke kieren en naden, dit door de werking van hout. Om houtrot te voorkomen, moet u schroef- en boorgaten goed afwerken. Om dezelfde reden moet u regelmatig schuren en schilderen. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede alternatieven voor een houten dakrand.

Kunststof als alternatief voor de houten dakrand

Kunststof heeft veel voordelen boven de houten dakrand. Kunststof is oersterk, vormvast en praktisch onderhoudsvrij. Dankzij speciale toevoegingen zijn kunststof dakranden vormvast. Het materiaal is ook ongevoelig voor vocht, schimmels en bacteriën. Kunststof dakranden zijn ook kleurvast. U kunt dus vertrouwen op een blijvend mooie uitstraling van dit materiaal dakranden. Af en toe even afsoppen is genoeg.

Oersterk, kleurvast en onderhoudsarm

Heering levert de kunststof dakranden van de merken Keralit en Heering.

Met ons A-merk Keralit zijn we marktleider in Nederland. Keralit heeft een kern van gerecycled, milieuvriendelijk kunststof en een toplaag van Renolit®. Het resultaat: een oersterke, kleurvaste en onderhoudsarme dakrand. Het product is leverbaar in meer dan 10 kleuren.

De hardschuim dakrand-panelen van Heering zijn massief en sterk en toch heel licht. Daardoor zijn ze gemakkelijk te verwerken. U kunt ermee bijvoorbeeld dakranden, boeidelen en windveren maken. De panelen hebben en strakke, moderne afwerking en zijn verkrijgbaar in diverse lichte kleuren.

Waar te koop?

Kiest u inderdaad liever voor kunststof in plaats van een houten dakrand? De dakranden van Keralit en Heering zijn verkrijgbaar in heel Nederland. Hierboven meer informatie over elk van onze merken. Natuurlijk kunt u de dakranden ook bestellen bij uw aannemer. Hij kan deze ook voor u plaatsen. Zoek hier eenvoudig een dealer bij u in de buurt.

Welke kleur dakrand past bij uw woning?

Vraag gratis Keralit kleurmonsters aan

Keralit kleurmonsters

Beoordeel onze producten én kleuren in het echt. Kies het product en de gewenste kleurmonsters (maximaal 3) en ontvang ze binnen 2 werkdagen thuis!

Leverdagen

ma
di
wo
do
vr
za
zo