Overstek

4.5 uit 5
1978 klanten gaven Keralit
4.3 van 5 sterren

Als een dak oversteekt dan bevindt zich aan de onderkant van de dakrand het overstek. Het overstek zorgt ervoor dat het dak voor een deel over de woning steekt. Naast dat dit erg fraai staat, heeft het ook een functie. De dakgoot kan er namelijk onzichtbaar in worden verwerkt en onder het overstek wordt een droge zone gecreëerd. Dit kan gebruikt worden bij de entree van de woning of als veranda bij een terras. Al met al veel mogelijkheden met een overstek. Omdat een overstek zich hoog aan de woning bevindt is het prettig als deze wordt gemaakt van een onderhoudsarm product.

Verschillende soorten

Een overstek is meestal gemaakt van hout. Hout heeft veel onderhoud nodig en moet regelmatig worden geschilderd. Een overstek van kunststof is ongevoelig voor weersinvloeden en hoeft nooit meer te worden geschilderd. Er zijn diverse kunststof overstek producten leverbaar. Ze zijn er met een gladde afwerking in wit en crème, maar ook met UV-bestendige toplaag in vele kleuren. De toplaag is zelfs verkrijgbaar met houtnerf zodat het er uitzien als geschilderd hout. Wist u dat een dakrand ook vaak als windveer, boeiboord en boeidelen genoemd wordt.

Waar kopen?

De overstek producten en dakranden van Heering zijn in heel Nederland te verkrijgen. Hieronder vind u meer informatie over deze producten en kunt u verkoopadressen verkrijgen bij u in de buurt. Ook kunt u gratis documentatie en kleurmonsters aanvragen.