Onderhoudsarme producten voor binnen en buiten

Onderhoudsarme bouwproducten zijn niet alleen belangrijk voor de buitenkant van een woning of gebouw, ook voor de binnenkant leveren ze voordelen op. Groot onderhoud met alle overlast vandien behoort met onderhoudsarme producten namelijk tot het verleden, wat prettig is voor zowel de eigenaar als de gebruiker en bewoner.

Benieuwd wat het gebruik van onderhoudsarme bouwmaterialen u kan opleveren?
Vraag het gratis magazine aan!

Bij onderhoudsarme producten is schuren, plamuren en schilderen niet nodig. In geval van een verhuurde woning kan de bewoner zelf het reguliere onderhoud doen, dat bestaat uit een periodieke reiniging. De verhuurder hoeft niet meer om te kijken naar groot onderhoud en daar dus ook geen financiën meer voor te reserveren.
Bovendien bent u als verantwoordelijke voor het onderhoud van woningen verlost van lastige situaties waarbij er in smalle straten of winkelgebieden nauwelijks ruimte is voor het plaatsen van een benodigde steiger of hoogwerker. Enkele voorbeelden van onderhoudsarme producten:

Voor binnen én buiten

Moderne kunststoffen hebben een hoge esthetische kwaliteit, die ze combineren met een lange levensduur. Het is daarmee een modern en onderhoudsarm materiaal, dat zich leent voor diverse hoogwaardige bouwproducten. Er is daarom een groot assortiment verkrijgbaar van bouwproducten die eenvoudig te monteren zijn, een lange levensduur hebben en onderhoudsarm zijn.

Gevelbekleding

Vooral voor gevelbekleding is het belangrijk dat die onderhoudsarm is. De gevelbekleding bepaalt voor een groot deel het aanzien van een woning of gebouw en moet dus lang mooi blijven. Groot onderhoud aan gevelbekleding is kostbaar omdat het vaak gaat om grote oppervlakken. Met onderhoudsarme gevelbekleding is groot onderhoud niet nodig en volstaat periodieke reiniging.

Gratis magazine 'UPGRADE'

Wilt u meer weten over de voordelen die het gebruik van onderhoudsarme bouwmaterialen met zich meebrengt?

Vraag dan ons gratis magazine ‘UPGRADE’ aan, met voorbeelden van onderhoudsarme producten én projecten. Onze account managers komen graag bij u langs om al uw vragen te beantwoorden.

Plafonds

Buitenplafonds hebben niet direct te maken met regenwater, maar wel met wisselingen in de buitentemperatuur en vochtgehalte in de lucht. Dat leidt bij buitenplafonds vaak tot zwarte aanslag, waardoor schilderwerk wordt aangetast. Onderhoudsarme plafonds zijn ongevoelig voor vocht en schimmel. Eventuele vervuiling is er eenvoudig af te halen met een periodieke reiniging.

Ook voor het gebruik in vochtige binnenruimtes, zoals badkamers, zijn er onderhoudsarme plafonds verkrijgbaar in diverse kleuren. Door de maatvoering, het lichte gewicht en bijbehorende profielen zijn de plafonds gemakkelijk te monteren tot een strak geheel.

Nu en dan schoonmaken volstaat om het plafond netjes te houden. Spotjes zijn eenvoudig in te bouwen en mocht zich onverhoopt een lekkage of storing voordoen boven het plafond, dan is het zelfs eenvoudig te demonteren en opnieuw aan te brengen.

Terrasplanken

Een van de meest onderhoudsgevoelige onderdelen bij een woning is het terras. Houten terrasplanken moeten van zeer hoge kwaliteit hardhout zijn om een redelijke levensduur te hebben. Daarbij gaat hout vaak splinteren, scheuren en krom trekken. Ook wordt het glad onder invloed van vocht. De oplossing hiervoor ligt in terrasplanken van houtcomposiet (WPC). Deze zijn ongevoelig voor vocht en schimmel en gaan niet scheuren, splinteren of krom trekken. Schilderen is niet nodig; ook hier volstaat periodieke reiniging.

Vensterbanken

Een ander voorbeeld van onderhoudsarme bouwproducten betreft de vensterbanken in een woning. Belangrijk is dat die vochtongevoelig zijn en krasbestendig. Onderhoudsarme vensterbanken zijn eenvoudig te monteren, zonder dat daarvoor schilder-, schuur- en plamuurwerk nodig is.

Speciaal voor renovatie is er de overzetvensterbank. Als de oude vensterbanken niet mooi meer zijn, is de overzetvensterbank een onderhoudsarme oplossing die kan worden aangebracht zonder breekwerk. Bij de overzetvensterbank blijft de oude vensterbank op zijn plaats en wordt er als het ware een nieuwe jas omheen geschoven.

Plinten en dagkanten

Een zeer onderhoudsgevoelig onderdeel in woningen is de plint. Die is gevoelig voor beschadigingen, bijvoorbeeld door de stofzuiger die er tegenaan stoot. Met kunststof profielen is een fraaie plint te maken die stoot- en krasvast is en een lange levensduur heeft. Datzelfde geldt voor kozijnafwerking. De dagkanten rondom kozijnen zijn vaak van hout, dat regelmatig moet worden bijgewerkt en geschilderd. Ook hier zijn onderhoudsarme producten voor waarmee de dagkanten snel, eenvoudig en strak af te werken zijn.

De voordelen van onderhoudsarm bouwen

Het gebruik van onderhoudsarme bouwmaterialen brengt voor u veel voordelen met zich mee:

Heering merkenOver Heering

Heering levert onderhoudsarme kunststof producten voor de bouw en heeft zich in deze branche in ruim 50 jaar ontwikkeld tot een toonaangevende toeleverancier. Ons assortiment bestaat uit kunststof gevelbekleding, dakranden, plafondsystemen, vensterbanken, profielen en andere producten voor het afwerken van een woning of gebouw.