Projecten met onderhoudsarme producten

Doordat  er een groot assortiment verkrijgbaar is onderhoudsarme bouwproducten, zijn er bij nieuwbouw- en renovatieprojecten altijd wel mogelijkheden om deze producten toe te passen. Een aantal onderhoudscommissies, woningcorporaties en aannemers heeft de voordelen van onderhoudsarme producten ontdekt. Zij passen een of meerdere onderhoudsarme producten toe in hun projecten, met positieve resultaten!

Benieuwd wat het gebruik van onderhoudsarme bouwmaterialen u kan opleveren?
Vraag het gratis magazine aan!

Of het nu gaat om de renovatie van de daken van honderden huurwoningen, het onderhoud aan alle huisjes op een vakantiepark, of de oplevering van plafonds in tientallen badkamers;  zowel de verantwoordelijke voor het onderhoud, als de aannemer en de bewoner zijn tevreden met het proces én het resultaat. Een aantal projecten waarbij onderhoudsarme producten zijn toegepast:

Project

Grootschalige verduurzaming van huurwoningen

De Heminkgroep werkt aan grootschalige verduurzaming van huurwoningen van woningstichting Vechtdal Wonen. De corporatie beheert en onderhoudt ongeveer 10.000 woningen. Daarom hecht Vechtdal Wonen grote waarde aan de inzet van duurzame en onderhoudsarme materialen voor de renovatie.

Lees meer over dit project

 

 

Project

Bouw van 48 vakantievilla’s op Texel

Zon en zee hebben op Waddeneiland Texel grote invloed op de levensduur en het onderhoud van bouwmaterialen. Bij de bouw van 48 vakantievilla’s is dan ook bewust gekozen voor een onderhoudsarme gevelbekleding die hoofdzakelijk bestaat uit Keralit.

Lees meer over dit project

 

Gratis magazine 'UPGRADE'

Wilt u meer weten over de voordelen die het gebruik van onderhoudsarme bouwmaterialen met zich meebrengt?

Vraag dan ons gratis magazine ‘UPGRADE’ aan, met voorbeelden van onderhoudsarme producten én projecten. Onze account managers komen graag bij u langs om al uw vragen te beantwoorden.

Project

Nieuwe overstekken en dakranden op vakantiehuisjes

Tientallen vakantiehuisjes op Landal-park De Hellendoornse Berg krijgen nieuwe windveren, overstekken en dakranden en zelfs sierlijsten van Unipanel. De keuze hiervoor is gemaakt door de onderhoudscommissie die zocht naar een onderhoudsarm materiaal mét behoud van de uitstraling van hout.

Lees meer over dit project

 

Project

Schimmel in de badkamer voorkomen met een nieuw plafond

Schimmel op het plafond is een bekend fenomeen in vele badkamers. Met gipsplaten of hout is dat vrijwel niet te voorkomen, waardoor periodiek groot onderhoud nodig is. Sanitair en Tegelwerkbedrijf Peter Verkerk is daarom overgestapt naar het onderhoudsarme kunststof plafondsysteem van Florence.

Lees meer over dit project

 

Project

Onderhoudsarme nieuwbouw in historische stijl

Nieuwbouw in Poeldijk heeft een historiserend karakter in de stijl van begin 20e eeuw. Sierelementen spelen daar een grote rol in. Bouwbedrijf Weboma liet daarvoor de keuze vallen op Unipanel, dat de uitstraling heeft van hout en zich laat bewerken als hout, maar dat niet het onderhoud nodig heeft van hout.

Lees meer over dit project

 

De voordelen van onderhoudsarm bouwen

Het gebruik van onderhoudsarme bouwmaterialen brengt voor u veel voordelen met zich mee:

Heering merkenOver Heering

Heering levert onderhoudsarme kunststof producten voor de bouw en heeft zich in deze branche in ruim 50 jaar ontwikkeld tot een toonaangevende toeleverancier. Ons assortiment bestaat uit kunststof gevelbekleding, dakranden, plafondsystemen, vensterbanken, profielen en andere producten voor het afwerken van een woning of gebouw.