Houten rabatdelen

Overweegt u houten rabatdelen als gevelbekleding voor uw huis? Hout is mooi, maar dit materiaal heeft wel veel onderhoud nodig. Wilt u liever helemaal geen onderhoud? Steeds meer mensen kiezen voor kunststof rabatdelen als alternatief voor houten rabatdelen.

Houten rabatdelen versus kunststof

Zoals gezegd: houten rabatdelen zijn prachtig. Maar u moet ze wel om de 4 of 5 jaar onderhouden. Dat betekent: de ladder op om te schuren en te schilderen. Doet u dat niet tijdig, dan zal de verf dof worden en afbladderen. Hierdoor krijgt vocht vrij spel, wat uiteindelijk leidt tot houtrot. Met kunststof rabatdelen hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. Goed om te weten: rabatdelen worden in Nederland en België ook wel potdeksel-delen genoemd.

Rabatdelen van Keralit en Novicell

Heering biedt diverse soorten rabatdelen van Keralit en Novicell. De potdeksel-delen worden gemonteerd door middel van overlappende panelen, zonder zichtbare sponning. Zo creëert u een goede afwatering én een mooie, sfeervolle uitstraling:

Novicell

Het potdeksel-model van Novicell heeft een bijzonder mooie uitstraling. Dit is te danken aan de natuurgetrouwe houtnerfstructuur. Hierdoor is dit een perfect alternatief voor houten rabatdelen.. Of het nu gaat om woningbouw, recreatiebouw of utiliteitsbouw. En om nieuwbouw of renovatie.

Keralit

De rabatdelen van ons topmerk Keralit hebben een strakke uitstraling en een UV-bestendige folie, met of zonder houtnerf. De Keralit-rabatdelen zijn leverbaar in meer dan 10 unikleuren en houtdessins. Je creëert hiermee dus zowel een klassieke als een moderne uitstraling.

Liever verticaal plaatsen? Kies dan voor sponningdelen

Het nadeel van kunststof rabatdelen is dat u deze alleen horizontaal kunt plaatsen. Wilt u de rabatdelen graag zowel horizontaal als verticaal kunnen plaatsen, kies dan voor Keralit  sponningdelen. We hebben twee typen: sponnningdeel 143 (het traditionele model) en sponningdeel 190 (het moderne model). De gevelpanelen zijn er in meer dan 30 dessins en kleuren. Voor elk type huis hebben we dus een geschikte gevelbekleding.

Waar te koop?

Kiest u inderdaad voor kunststof in plaats van houten rabatdelen? De producten van Keralit en Novicell zijn verkrijgbaar in heel Nederland. Hierboven meer informatie over beide merken. Natuurlijk kunt u de rabatdelen ook bestellen bij uw aannemer. Hij kan deze ook voor u plaatsen. Zoek hier eenvoudig een dealer bij u in de buurt.

Welke soort rabatdelen past bij uw woning?

Vraag gratis Keralit kleurmonsters aan

Keralit kleurmonsters

Beoordeel onze producten én kleuren in het echt. Kies het product en de gewenste kleurmonsters (maximaal 3) en ontvang ze binnen 2 werkdagen thuis!

Leverdagen

ma
di
wo
do
vr
za
zo