Potdeksel

Het potdeksel-paneel is in Nederland heel populair als gevelbekleding. Potdekselen is het horizontaal monteren van gevelpanelen, waarbij het onderliggende paneel iets onder de bovenliggende paneel uitsteekt. Resultaat is een goede afwatering. En niet te vergeten: een mooie, strakke uitstraling. Het potdeksel wordt ook wel genoemd: Zweeds rabat of vlotdelen. Het potdeksel-model is alleen horizontaal te monteren.

Potdeksel, zowel modern als klassiek

Hout of toch liever kunststof?

Oorspronkelijk worden potdekseldelen gemaakt van hout. Een mooi materiaal met één groot nadeel: het onderhoud. U moet de potdeksel-delen elke 4 of 5 jaar schilderen om te voorkomen dat de verf verkleurt of afbladdert. Wacht u te lang, dan kan het hout gaan rotten. Steeds meer mensen kiezen daarom voor kunststof potdeksel-delen met de uitstraling van echt hout.

Potdeksel: modern of klassiek

Heering heeft twee modellen potdeksel-panelen: Keralit en Novicell.

Keralit is in Nederland het A-merk in kunststof gevelbekleding. Keralit heeft een zeer strak potdeksel-model met een UV-bestendige folie, met of zonder houtnerf. Het product is leverbaar in meer dan 10 unikleuren en houtdessins. Hierdoor is de Keralit-potdeksel geschikt voor zowel een klassieke als een moderne uitstraling.

Het potdeksel-model van Novicell heeft een bijzonder mooie uitstraling. Dit is te danken aan de natuurgetrouwe houtnerfstructuur. Ook dit is een ideaal alternatief voor houten gevelbeplating. Novicell is leverbaar in vijf kleuren.

Waar te koop?

De potdeksel-modellen van Keralit en Novicell zijn verkrijgbaar in heel Nederland. Hierboven meer informatie over elk van onze merken. Natuurlijk kunt u de potdeksel-delen ook bestellen bij uw aannemer. Hij kan deze ook voor u plaatsen. Zoek hieronder eenvoudig een dealer bij u in de buurt.

Welke kleur potdeksel-delen past bij uw woning?

Vraag gratis Keralit kleurmonsters aan

Keralit kleurmonsters

Beoordeel onze producten én kleuren in het echt. Kies het product en de gewenste kleurmonsters (maximaal 3) en ontvang ze binnen 2 werkdagen thuis!

Leverdagen

Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
Sun