Potdeksel

Het potdeksel-paneel is in Nederland heel populair als gevelbekleding. Potdekselen is het horizontaal monteren van gevelpanelen, waarbij het onderliggende paneel iets onder de bovenliggende paneel uitsteekt. Resultaat is een goede afwatering. En niet te vergeten: een mooie, strakke uitstraling. Het wordt ook wel genoemd: Zweeds rabat of vlotdelen en is alleen horizontaal te monteren.

Potdeksel, zowel modern als klassiek

Hout of toch liever kunststof?

Oorspronkelijk worden potdekseldelen gemaakt van hout. Een mooi materiaal met één groot nadeel: het onderhoud. U moet hout elke 4 of 5 jaar schilderen om te voorkomen dat de verf verkleurt of afbladdert. Wacht u te lang, dan kan het hout gaan rotten. Steeds meer mensen kiezen daarom voor kunststof potdeksel-delen met de uitstraling van echt hout.

Potdeksel: modern of klassiek

Heering heeft twee modellen potdeksel-panelen: Keralit en Novicell.

Keralit is in Nederland het A-merk in kunststof gevelbekleding. Keralit heeft een zeer strak potdeksel-model met een UV-bestendige folie, met of zonder houtnerf. Het product is leverbaar in meer dan 10 unikleuren en houtdessins. Hierdoor is de Keralit-potdeksel geschikt voor zowel een klassieke als een moderne uitstraling.

Het potdeksel-model van Novicell heeft een bijzonder mooie uitstraling. Dit is te danken aan de natuurgetrouwe houtnerfstructuur. Ook dit is een ideaal alternatief voor houten gevelbeplating. Novicell is leverbaar in vijf kleuren.

Verkooplocaties

De potdeksel-modellen van Keralit en Novicell zijn verkrijgbaar in heel Nederland. Hier kunt u verkoopadressen verkrijgen bij u in de buurt, met en zonder montage. U kunt ook een gratis kleurmonster en of documentatie bestellen, zodat u ook overtuigd kunt raken van dit schitterende product.

“Ik ben wel een houtman, maar geen schilder”

Als handige klusser én natuurliefhebber gebruikt Niek Langeraap uit Vinkel het liefst natuurlijk bouwmateriaal. Toen hij eindelijk groen licht kreeg voor het bouwen van zijn eigen huis, was de keuze voor hout dan ook een logisch gevolg. Maar wie de potdeksel gevelbekleding van nieuwe huis van dichtbij bekijkt, ziet dat dit geen hout, maar Keralit is. Een kunststof gevelpaneel met een authentieke houtlook. Lees Nieks hele verhaal in ons blog.

Keralit kleurmonsters

Beoordeel onze producten én kleuren in het echt. Kies het product en de gewenste kleurmonsters (maximaal 3) en ontvang ze binnen 2 werkdagen thuis!

Leverdagen

ma
di
wo
do
vr
za
zo