Onderhoudsarme dakrand bespaart op periodieke kosten

3 min minuten leestijd
Interview

De Heminkgroep werkt aan grootschalige verduurzaming van huurwoningen van woningstichting Vechtdal Wonen. De corporatie beheert en onderhoudt ongeveer 10.000 woningen. Daarom hecht Vechtdal Wonen grote waarde aan de inzet van duurzame en onderhoudsarme materialen voor de renovatie.

Uitvoerder Tonny Gerritsen van De Heminkgroep: “We hebben in de afgelopen 3,5 jaar rond de 700 woningen verduurzaamd. Daarvan hebben ongeveer 500 een nieuw dak gekregen, voorzien van extra isolatiemateriaal. Het oude dak wordt verwijderd, waarna we nieuwe dakplaten met meer isolatie monteren. Het dak komt hierdoor net een stukje hoger te liggen. Vechtdal Wonen stelde aan de renovatie de eis dat het duurzaam en onderhoudsarm zou gebeuren. Daarom gebruiken we Unipanel voor zowel de windveer als dakrand die nodig zijn om dit verschil strak af te werken.”

Periodiek onderhoud

“De panelen van Unipanel zijn gemaakt van kunststof en hebben dus nagenoeg geen onderhoud nodig. Af en toe even schoonmaken is voldoende om het er jaren als nieuw uit te laten zien. Dit scheelt Vechtdal Wonen enorm veel kosten in het periodiek onderhoud en het levert flexibiliteit in onze planning op!”

De levensduur van Unipanel is zeer lang, waardoor er dus niet opnieuw groot onderhoud nodig is. Zelfs als de panelen niet zouden worden schoongemaakt, heeft dat geen invloed op de levensduur. Dat betekent een enorm waardebehoud voor de corporatie en het scheelt veel overlast voor de bewoners.

Iedereen was direct enthousiast over het gebruiksgemak en de strakke afwerking! Tonny Gerritsen — De Heminkgroep

Gemakkelijk en snel te monteren

Tonny kende Unipanel uit vorige projecten: “We hebben het vaker gebruikt, vooral als alternatief voor HPL. Iedereen was er direct enthousiast over. Het beeld is strak en je ziet geen schroef- en boorgaten meer. Ook is Unipanel gemakkelijk te monteren. Het product is licht, makkelijk te bewerken en zelfs in weer en wind te monteren! Het is gewoon machtig mooi spul!” Schuren, plamuren en schilderen is met Unipanel namelijk niet nodig.