Plafond badkamer vervangen

3 minuten leestijd
How to

Het Florence plafondsysteem is zeer geschikt voor het vervangen van een plafond in een badkamer. Het systeem laat zich eenvoudig plaatsen en afwerken en resulteert in een fraai, strak en vochtongevoelig plafond. In onderstaande video leggen we uit hoe het plaatsen van een Florence plafondsysteem in zijn werk gaat.

Voor het aanbrengen van een plafond is een deugdelijke achterconstructie van houten regels nodig. De houten regelconstructie moet goed worden uitgevlakt om een fraai eindresultaat te verkrijgen. De Milli-Max uitvulplaatjes kunnen daarbij helpen.

Voor het Florence plafondsysteem bedraagt de h.o.h.-afstand tussen de regels 300 mm. De plafondpanelen worden op elke regel bevestigd, bij voorkeur middels rvs-nieten van minimaal 14 mm. Aanbrengen van de nieten kan zowel met een handtacker als met een elektrische tacker.

Basisprofiel rondom

Het monteren van het plafond begint met het aanbrengen van het basisprofiel waarin later het plintprofiel klikt. Dit basisprofiel wordt rondom aangebracht en heeft volledige ondersteuning nodig. Dat betekent dat de buitenste regels strak langs de wanden komen en dat er in dwarsrichting extra hout nodig is tussen de koppen van de regels.

 

Geen verstek

De panelen van Florence kunt u met een fijngetande zaag op lengte maken. Na het plaatsen van alle panelen, wordt het plafond afgewerkt met een plintprofiel. Door zijn vormgeving hoeft u dit plintprofiel niet in verstek te zagen, maar kunt u ze koud tegen elkaar plaatsen.

De plinten klikken in het basisprofiel. Aantikken kan met een hamer, met gebruik van een houten blokje van voldoende lengte en dikte om de kracht over de plint te verdelen en beschadigingen te voorkomen.

Bekijk hier voor nog meer montage informatie de Florence montagehandleiding.