Als verantwoordelijke voor het onderhoud van woningen wilt u dat het onderhoud voorspelbaar is en de totale onderhoudskosten laag zijn. De staat van het onderhoud van een woning heeft namelijk een positief effect op de verkoopwaarde‭, ‬de huuropbrengst en het woongemak en -plezier van de bewoner‭. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

Toch kiest u als woningbouwcorporatie, vastgoedonderhoudsbedrijf of aannemer vaak voor traditionele bouwmaterialen. Logisch. U bent namelijk bekend met de producten, u bent gewend er mee te werken en u weet dus waar u aan toe bent.

 

De voordelen van onderhoudsarm bouwen

Heeft u al eens nagedacht over de lange termijn onderhoudskosten van deze traditionele bouwmaterialen? En wat het gebruik van traditionele bouwmaterialen betekent voor de onderhoudsplanning en de overlast voor de bewoners? Het gebruik van onderhoudsarme bouwmaterialen brengt veel voordelen met zich mee:

Lage onderhoudskosten

Renovatie dakOnderhoudsarme bouwmaterialen zijn gemaakt van speciale grondstoffen, waardoor ze bestand zijn tegen allerlei weersinvloeden. De materialen gaan niet rotten of delamineren, waardoor periodiek onderhoud (reparaties, schilderwerk) niet nodig is. Dit scheelt natuurlijk aanzienlijk in de onderhoudskosten.

 

Voorspelbare onderhoudsplanning

Doordat de kwaliteit van onderhoudsarme bouwmaterialen niet beïnvloed wordt door veranderlijke weersinvloeden, is veel beter te voorzien op welke momenten er onderhoud nodig is. Hierdoor heeft u meer controle over de planning van de onderhoudswerkzaamheden en de bijbehorende kosten.

Minder overlast voor bewoners

Onderhoudsarme bouwmaterialen zijn na montage klaar voor gebruik; plamuren, stuken, schuren of schilderen is niet nodig. Er hoeven dus geen extra vakmensen ingeschakeld te worden voor de verdere afwerking. Het aantal momenten dat de bewoners overlast kunnen ervaren, is dus aanzienlijk lager.

Gratis en vrijblijvend advies over onderhoudsarm bouwen?


Wilt u weten wat Heering voor u kan betekenen op het gebied van onderhoudsarm bouwen? Vul het formulier in, en onze accountmanager neemt binnen enkele werkdagen contact met u op!

> Afspraak aanvragen

Heering merkenOver Heering

Heering levert onderhoudsarme kunststof producten voor de bouw en heeft zich in deze branche in ruim 50 jaar ontwikkeld tot een toonaangevende toeleverancier. Ons assortiment bestaat uit kunststof gevelbekleding, dakranden, plafondsystemen, vensterbanken, profielen en andere producten voor het afwerken van een woning of gebouw.