Plafondplaten monteren

Een plafond monteren kan op verschillende manieren. Dat kan met plafondpanelen of met plafondplaten. Plafondplaten monteren is makkelijker en sneller dan stucwerk of spuitwerk. Bijkomend voordeel is dat snoeren, leidingen en andere oneffenheden snel kunnen worden weggewerkt. Plafondplaten monteren gaat het beste als een regelwerk is aangebracht. Door middel van schroeven of nieten kan een plafond in een handomdraai worden gemonteerd.

Plafondplaten materiaal

Er zijn kunststof plafondplaten, hout of metaal. Plafondplaten monteren van kunststof is verreweg het makkelijkst omdat ze licht van gewicht zijn. Ze zijn met normale houtbewerkingsgereedschappen te bewerken. Omdat ze licht zijn is het ‘boven je hoofd’ werken een stuk lichter dan bij een plafond van een ander materiaal. Plafondplaten monteren kan het snelst als van te voren een regelwerk is aangebracht. De plafondplaten kunnen daarop worden geschroefd of geniet. Het inbouwen van spotjes, ventilatieroosters of speakers is bij plafondplaten monteren een fluitje van een cent.

Meer informatie plafondplaten monteren

De plafondplaten van Florence zijn kunststof en geschikt voor zowel binnen als buiten toepassingen maar met name ook als plafondplaten voor de badkamer. Florence is een compleet systeem en is beschikbaar in vele hedendaagse kleuren en oppervlakte structuren. Kijk hieronder voor meer informatie, gratis documentatie en verkoopadressen.