Prodec MDF vensterbanken

Met de Prodec MDF vensterbanken werkt u uw kozijn perfect af. Ze zijn fraai en strak vormgegeven en voorzien van een slijtvaste toplaag in wit of crème. De slanke eindkappen gaan naadloos op in de afwerking. De Prodec vensterbanken zijn bovendien bijzonder makkelijk te verwerken en uitstekend te combineren met de Prodec kozijnafwerking.

Overige producten van Prodec

Over Prodec MDF vensterbanken

De naam vensterbank heeft het te danken aan de functie die een venster “bank” vroeger had. Omdat men niet altijd goed of genoeg licht in huis had maakte men een ruime bank voor het venster, hier konden de vrouwen hun handwerkjes doen met natuurlijk licht. Vandaar de naam vensterbank. Tegenwoordig zie je dat deze functie steeds vaker terug komen.

 

MDF

Prodec vensterbanken en kozijnafwerking zijn gemaakt van MDF. Dit is geperst board met een middelharde dichtheid. De gedroogde houtvezels zijn met harsen aan elkaar verbonden. Producten van MDF hebben een fraaie, strakke vormgeving. Daarnaast wordt MDF geroemd om het verwerkingsgemak. Het materiaal is zeer gemakkelijk te bewerken en op maat te maken. MDF werkt bovendien nauwelijks en heeft een grote buigsterkte. Prodec vensterbanken en kozijnafwerking zijn gefabriceerd uit MDF (v313). Dit is een speciale vochtwerende MDF-kwaliteit, te herkennen aan de groene kleur.

 

Het MDF wordt voorzien van een slijtvaste folie met een satijnachtige glans en een lichte structuur. Door deze toplaag krijgen de producten een strakke en afgewerkte uitstraling. Schilderen is bovendien overbodig. Met de Prodec MDF-vensterbanken werkt u uw kozijn perfect af. Ze zijn fraai en strak vormgegeven en voorzien van een slijtvaste toplaag in wit of crème. De slanke eindkappen gaan naadloos op in de afwerking. De Prodec vensterbanken zijn bovendien bijzonder makkelijk te verwerken en uitstekend te combineren met Prodec kozijnafwerking.

 

Snelle afwerking

De MDF-kozijnafwerking van Prodec staat garant voor het grootste verwerkingsgemak. Op eenvoudige en snelle wijze werkt u uw kozijn netjes af. Zeker bij lastige renovatieklussen is Prodec voor u dé oplossing. Bovendien is Prodec al voorzien van een strakke structuurfolie in wit of crème. Schilderen is daarom overbodig. Snel, goed en mooi!

 

Venterbank vervangen of plaatsen?

Een vensterbank plaatsen of een vensterbank vervangen vergt een aantal aandachtspunten om tot een kwalitatief hoogwaardig resultaat te komen. Lees in ons blog hoe u een vensterbank vervangt of plaatst.