Special Foodcare

Heering Kunststof Profielen levert kunststof panelen onder het merk Special Foodcare. Deze panelen zijn gemaakt van calcium zink gestabiliseerd kunststof, wat ze geschikt maakt voor toepassingen in ruimtes waar hoge eisen aan hygiëne worden gesteld. Denk hierbij aan de koel- en voedingsmiddelenindustrie, veehouderijen, horeca en de medische sector.

Over Special Foodcare

Regelgeving levensmiddelen
Voor bedrijven die zich bezighouden met bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en distributie van levensmiddelen, gelden strenge regels ten aanzien van hygiëne. In deze omgevingen is besmetting van levensmiddelen door bijvoorbeeld schimmelvorming of bacteriegroei uit den boze. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit controleert daar streng op.

 

Hygiënische kunststof wand- en plafondpanelen
Om aan de gestelde hygiëne-eisen tegemoet te komen heeft Special Foodcare panelen van calcium zink gestabiliseerd kunststof ontwikkeld. Dit materiaal reageert niet op stoffen uit de omgeving, het kunststof blijft zo altijd schoon en is zeer goed te reinigen. De panelen zijn in twee varianten verkrijgbaar:

 

– Hol: voor toepassing op plafonds
– Massief: voor toepassing op wanden

 

Hygiëne eigenschappen Special Foodcare
De Special Foodcare panelen zijn vocht- en vetbestendig, wat schimmelvorming en bacteriegroei tegengaat. Daarnaast zijn ze bestand tegen variërende temperaturen, corrosie, roest, schoonmaakmiddelen en de meeste zuren en chemische producten. De speciale dubbele sluiting voorkomt dat vuil, vocht, schimmel en bacteriën zich achter of tussen de panelen hechten.

 

Reiniging Special Foodcare panelen
De panelen zijn eenvoudig te reinigen met water, een borstel en een niet-schurende allesreiniger of met een hogedrukreiniger tot maximaal 40 bar. Ook is het mogelijk om een stoomreiniger te gebruiken. Stel in het laatste geval de temperatuur niet hoger in dan 70°C.