Customer marketing manager

 • Dedemsvaart
 • Fulltime
 • HBO
Als customer marketing manager heb jij als doel om de loyaliteit van bestaande (eind)klanten te vergroten en hen te interesseren voor nieuwe producten. Daarnaast zoek en benader je nieuwe klantgroepen door middel van doeltreffende communicatie.

Functie inhoud

Door de behoeften van onze klanten en doelgroepen te kennen en interactie en informatie gestructureerd vast te leggen, zorg je ervoor dat we op het juiste moment en op de juiste manier op de behoefte van deze klantgroepen kunnen inspelen.

De Customer marketing manager pakt een voortrekkersrol in de transformatie van de afdeling binnendienst naar een customer service afdeling en is de brug tussen de marketing- en customer service afdeling. De betrouwbaarheid en het niveau van onze dienstverlening is hoog en een uitstekend startpunt om de ervaring van onze klanten nog verder te verbeteren. Het digitaliseren van de orderstroom is hierbij cruciaal.

Daarnaast is een brede consistente online beschikbaarheid van onze producten en het verder vergroten van de online verkoop in het bouwmaterialen kanaal een belangrijk speerpunt.

Wie ben jij?

 • Een stevige (online) marketeer die snapt hoe de afdeling customer service en marketing elkaar kunnen versterken.
 • Grote affiniteit met IT software en het gebruik van een CRM systeem.
 • Interesse in e-Commerce
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Sterk conceptueel en analytisch denkvermogen
 • 5-7 jaar werkervaring
 • Project Management of leidinggevende ervaring is een pré.
 • Je bent communicatief, proactief en enthousiasmerend en je houdt ervan om processen te verbeteren en te implementeren.

Wat ga je doen?

– Je bent verantwoordelijk voor het verzamelen en vastleggen van alle relevante klantcommunicatie en klantinformatie in onze CRM software (Salesforce).

– Je leidt de implementatie van de Salesforce marketing module en helpt collega’s om het systeem maximaal te benutten.

– Je structureert, analyseert en gebruikt klantdata voor klantsegmentatie en communicatie doeleinden.

– Je definieert klantreizen voor specifieke klantgroepen (communicatie schema’s van e-mailingen – telefoon- face-2-face contact).

– Je bent verantwoordelijk voor het e-mail marketing proces.

– Je zorgt voor digitalisering van het bestelproces door middel van onze online bestelmodule en EDI bestellingen.

– Je geeft leiding aan de afdeling customer service (8 medewerkers). Je begeleidt en coacht je team bij het gebruiken en verbeteren van nieuwe software, het digitaliseren van de orderstroom, het gebruik van nieuwe communicatievormen (bijv. chat), proactieve (outbound) communicatie met klanten en het realiseren van conversie- en omzetverbetering.

Wie zijn wij?

Heering Kunststof Profielen BV is marktleider in Nederland op het gebied van kunststof profielen en (gevel) panelen voor de bouw. Met een hoogwaardig assortiment, sterke merken (o.a. Keralit) en uitstekende dienstverlening breidt Heering haar positie steeds verder uit. Een gezonde en sterk groeiende organisatie staat aan de basis hiervan.

Wat bieden wij?

Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden we een afwisselende baan binnen een ondernemend en groeiend bedrijf. Daarnaast geven we je de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren en jezelf te verbeteren. Dit doen we door je verantwoordelijkheid te geven voor projecten, en door je binnen en buiten het bedrijf nieuwe kennis te laten vergaren. Kennis die je vervolgens weer toe kan passen om de klantervaring te verbeteren.

Ook heeft Heering een actieve personeelsvereniging die een aantal activiteiten per jaar organiseert en heb je de mogelijkheid om samen met collega’s te sporten.

Ben jij geïnteresseerd?

Voor vragen kun je contact opnemen met Liane Hovestad (HR Adviseur) of Rogier Sassen (Marketing directeur) via tel: 0523 - 615 631

Solliciteer    Bel Heering voor meer informatie