Inkoop manager

  • Dedemsvaart
  • Fulltime
  • HBO / WO
Heering Kunststof Profielen BV in Dedemsvaart, levert onderhoudsarme profielen en panelen voor de bouw en heeft zich in deze branche in de afgelopen 50 jaar ontwikkeld tot marktleider in dit segment. De belangrijkste productgroepen zijn gevel- en dakrandbekleding, kozijnafwerking, vensterbanken, wandbekleding, terrasplanken en bouwprofielen.

Door de geautomatiseerde en de gestroomlijnde processen, heeft Heering een bijzonder hoog servicelevel bereikt van 99,8%. Kernwaarden van het bedrijf zijn kwaliteit, innovatie en samenwerking met klanten en leveranciers. Ter versterking en uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een Inkoop manager.

Wat ga je doen?

In deze functie ben je na een intensieve inwerkperiode werkzaam in een coördinerende rol op tactisch en strategisch niveau ten behoeve van de 3 vestigingen in Dedemsvaart, Nieuwegein en Bad Bentheim (Duitsland). Je bent verantwoordelijk voor je eigen leverancierspakket en de ondersteuning en aansturing van vier inkopers die in Dedemsvaart en Nieuwegein werken.

Je denkt o.a. mee over de grootte van de bestellingen en maakt de keuzes als het om zeer grote bedragen gaat en denkt mee als het om nieuwe producten gaat. Daarnaast houd je je bezig met het inregelen van samenwerking met leveranciers, retourstromen, klacht- en aangrenzende logistieke processen. Je groeit in je rol als rechterhand van de operationeel directeur aan wie je rapporteert en voor wie je ook als sparringpartner m.b.t. inkoop aangelegenheden zal functioneren. Tevens ga je aan de slag met diverse verbeterprojecten zoals het implementeren van EDI-verbindingen, het verder optimaliseren en automatiseren van de inkoopprocessen en het verlenen van ondersteuning van de afdeling productmanagement. Je voert risicoanalyses uit waarbij je naast verkrijgbaarheid ook factoren als risicospreiding, kostenreductie, flexibiliteit en kwaliteit meet. Periodiek bezoek je internationale beurzen en ga je op leveranciersbezoek bij bestaande- of nieuwe leveranciers om een beeld te krijgen van de productieomstandigheden, proces- en productkwaliteit en certificering.

Wie ben jij?

Je hebt een afgeronde HBO+/WO opleiding en ervaring als inkoop professional. Je hebt goede kennis van de Engelse en Duitse taal. Ervaring in de bouw- en/of kunststof sector alsook minimaal een aantal jaren relevante (inkoop) ervaring bij een handels- of productie onderneming zijn een pre.

Je hebt een procesmatige en gestructureerde manier van denken. Je hebt een goed ontwikkeld abstractieniveau, waardoor je snel in staat bent de consequenties van wijzigingen in processen, klant- en leveranciersafspraken en planningen te doorzien.

Je hebt een zakelijke, commerciële instelling maar tegelijkertijd ben je ook een verbinder, een op de relatie gerichte persoon, waardoor je op prettige wijze communiceert met leveranciers en collega’s en zaken voor elkaar weet te krijgen.

Het coördineren van de werkzaamheden doe je op een natuurlijke manier, zonder een hiërarchische verhouding te creëren. Jouw benadering is samenwerkingsgericht met de nodige stijlflexibiliteit om te communiceren met verschillende menstypes in een internationale setting. Je werkt zeer accuraat en analytisch en cijfermatig ben je goed onderlegd.

Wat bieden wij?

Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden we een afwisselende en zelfstandige functie binnen een ondernemend en groeiend bedrijf. In een no-nonsense cultuur is daarbij voldoende ruimte voor zelfontplooiing en doorgroei.

Over Heering

Heering Kunststof Profielen BV is marktleider in Nederland op het gebied van kunststof profielen en (gevel) panelen voor de bouw. Met een hoogwaardig assortiment, sterke merken (o.a. Keralit) en uitstekende dienstverlening breidt Heering haar positie steeds verder uit. De Heering organisatie wordt gekenmerkt door een no-nonsense cultuur waarbinnen we continu op zoek zijn naar manieren om onze processen en producten verder te verbeteren voor onze klanten.

Ben jij geïnteresseerd?

Voor vragen kun je contact opnemen met Pieter Haas (Operationeel directeur).

Solliciteer    Bel Heering voor meer informatie