Vensterbanken materialen

Vensterbanken zijn in veel verschillende materialen te verkrijgen. Bijvoorbeeld van verschillende steen varianten zoals natuursteen, hardsteen, graniet of travertin maar tegenwoordig ook steeds meer in MDF, hout, composiet of kunststof. Het meest gebruikte materiaal voor een vensterbank is kunststof of geperst hout (MDF). Heering biedt keuze uit diverse soorten, modellen en kleuren vensterbanken zoals bv de Lignodur overzetvensterbanken of de Lignodur Stone vensterbanken

Welke soorten vensterbanken materialen zijn het beste?

De vensterbanken die Heering voert zijn over het algemeen van kunststof. Een uitzondering hierop zijn de vensterbanken van Prodec die gemaakt zijn van vochtwerend MDF. Prodec vensterbanken laten zich makkelijk bewerken, hebben een strak en krasvast oppervlak en zijn beschikbaar in wit en crème. De meeste vensterbanken zijn van kunststof vanwege de vele voordelen. Kunststof vensterbanken zijn krasvast en verkleuren niet door zonlicht. Ze zijn bestand tegen vocht en warmte en zijn op lange lengtes, tot wel 6 meter, toe te passen. Dit maakt een kunststof vensterbank tot het beste alternatief voor bijvoorbeeld natuursteen, hout of composiet. U wil u vensterbanken afwerken? Hiervoor zijn onze diverse modellen vensterbanken ook erg geschikt.

Vensterbank verkoopadressen

Vensterbanken kopen kan eenvoudig bij één van onze vele verkooppunten door heel Nederland. Er zit altijd een vestiging bij u in de buurt. Uiteraard kunt u ze ook bestellen bij uw aannemer of kunststof ramenbedrijf die de vensterbank ook voor u kunnen monteren. Verkoopadressen, gratis kleurmonsters en of brochures kunt u hieronder aanvragen.