Vensterbanken materialen

Of het nu gaat om renovatie of nieuwbouw, er is volop keuze in vensterbank-materialen. Sommige mensen houden van echt steen, zoals natuursteen, hardsteen, graniet of travertin. Ook composiet is een mogelijkheid. De meeste mensen kiezen voor MDF of kunststof als materiaal voor hun vensterbank. Dat is sterk en praktisch onderhoudsvrij. Bovendien kunt u kiezen uit talrijke kleuren.

Onze vensterbank-materialen: kunststof of MDF

Heering biedt drie merken vensterbanken: Novaboard, Lignodur en Prodec. Novaboard en Lignodur zijn kunststof vensterbanken. De producten van Prodec zijn gemaakt van geperst hout: MDF.

Kunststof vensterbanken zijn kras- en stootvast en behouden hun kleur, ook als er veel zonlicht op valt. Ze zijn bestand tegen vocht en warmte. Kunststof vensterbanken zijn toepasbaar tot een lengte van liefst 6 meter en verkrijgbaar in diverse kleuren. MDF heeft als voordeel dat dit materiaal wat makkelijker is te verwerken. Prodec heeft een krasvast oppervlak en is leverbaar in wit of crème.

Overzet vensterbanken voor renovatie

Wilt u renoveren, maar ziet u op tegen het hak- en breekwerk? Kies dan voor de overzet vensterbank van Lignodur. U plaatst deze over uw oude vensterbank heen. Dat scheelt u veel werk. De overzet vensterbanken zijn leverbaar in diverse kleuren.

Drie steenvarianten, twee unikleuren

Wilt u graag een vensterbank met de uitstraling van echt natuursteen? Ook dat kan. Lignodur Stone. Dit product is verkrijgbaar in drie steenvarianten en twee unikleuren. Lignodur Stone combineert de voordelen van kunststof met de uitstraling van natuursteen.

 

 

Vensterbank vervangen of plaatsen?

Een vensterbank plaatsen of een vensterbank vervangen vergt een aantal aandachtspunten om tot een kwalitatief hoogwaardig resultaat te komen. Lees in ons blog hoe u een vensterbank vervangt of plaatst.

 

Waar te koop?

De vensterbanken van Novaboard, Prodec en Lignodur zijn verkrijgbaar door heel Nederland. Hierboven vindt u meer informatie over elk van deze merken. Zoek hier eenvoudig een dealer bij u in de buurt. Natuurlijk kunt u uw vensterbank-materiaal ook bestellen bij uw aannemer. Hij kan de vensterbank ook voor u plaatsen.

 

Welk vensterbank-materiaal past bij uw huis?

Vraag gratis Novaboard kleurmonsters aan

Keralit kleurmonsters

Beoordeel onze producten én kleuren in het echt. Kies het product en de gewenste kleurmonsters (maximaal 3) en ontvang ze binnen 2 werkdagen thuis!

Leverdagen

ma
di
wo
do
vr
za
zo