Vensterbanken graniet

Vensterbanken zijn er in vele soorten en materialen. Erg geliefd en populair zijn vensterbanken van steen zoals marmer composiet, graniet of travertin. Deze vensterbanken hebben ook nadelen. Ze zijn erg kostbaar en breekbaar. Ook zijn ze minder goed te bewerken in tegenstelling tot vensterbanken van MDF, hout of kunststof

Vensterbanken graniet

Er zijn een aantal populaire kleuren natuursteen voor vensterbanken.  Zo is er blauwsteen, ook wel Belgisch hardsteen genoemd,  met een diepe donkerblauwe kleur. Het blauwe Belgisch hardsteen met daarin de herkenbare fossielen zoals de zeelelies en de schelpen is een natuursteen dat zich uitermate goed leent voor gebruik in interieurs als vensterbank. Travertin is een natuursteen dat bestaat uit kalksteen. Deze natuursteen is gespikkeld en heeft een gelige kleur en is zeer geschikt voor bijvoorbeeld vloeren en vensterbanken. Ook zeer geschikt voor een vensterbank is marmer composiet dat bestaat voor meer dan 90 procent uit natuurlijk fijn gemalen stukjes marmer. Hieraan wordt een mix van hars en kleurstoffen toegevoegd. Nadat het materiaal is uitgehard wordt het blok uit de bak gehaald waarna deze in platen gezaagd wordt. Heering voert vensterbanken van kunststof met de uitstraling van natuursteen.

Graniet van kunststof

Lignodur Stone is de merknaam van de vensterbanken graniet van kunststof die Heering voert. De lijn bestaan uit een drietal kleur varianten: blauwsteen, marmer composiet en travertin. Naast de natuursteen dessins zijn ze ook te krijgen in wit en crème. De vensterbanken van Lignodur Stone hebben wel de uitstraling van natuursteen, maar niet de nadelen van natuursteen. Ze hebben we de voordelen van kunststof. Zo zijn ze ongevoelig voor vocht en warmte en verkleuren niet onder invloed van zonlicht. Ze zijn licht van gewicht en gemakkelijk met houtbewerkingsgereedschappen te bewerken. Lignodur Stone vensterbanken zijn onbreekbaar en daardoor wel op 6 meter lengte te monteren.

Vensterbank vervangen of plaatsen?

Een vensterbank plaatsen of een vensterbank vervangen vergt een aantal aandachtspunten om tot een kwalitatief hoogwaardig resultaat te komen. Lees in ons blog hoe u een vensterbank vervangt of plaatst.

Vensterbank verkoopadressen

Het kopen van een vensterbank kan eenvoudig bij één van onze vele verkooppunten door heel Nederland. Er zit altijd een vestiging bij u in de buurt. Uiteraard kunt u ze ook bestellen bij uw aannemer of kunststof ramenbedrijf die de vensterbank ook voor u kunnen monteren.

Keralit kleurmonsters

Beoordeel onze producten én kleuren in het echt. Kies het product en de gewenste kleurmonsters (maximaal 3) en ontvang ze binnen 2 werkdagen thuis!

Leverdagen

ma
di
wo
do
vr
za
zo