Houten vensterbanken

De naam vensterbank heeft het te danken aan de functie die een venster “bank” vroeger had. Omdat men niet altijd goed of genoeg licht in huis had maakte men een ruime bank voor het venster, hier konden de vrouwen hun handwerkjes doen met natuurlijk licht. Vandaar de naam vensterbank. Tegenwoordig zie je dat deze functie steeds vaker terug komen. Vroeger werden vensterbanken voornamelijk in hout uitgevoerd. Tegenwoordig zie je verbeterde alternatieven van kunststof of natuursteen.

Houten vensterbanken?

Vensterbanken zijn tegenwoordig in veel verschillende materialen te verkrijgen je moet hierbij dan denken aan verschillende steen varianten zoals natuursteen, hardsteen, graniet of travertin maar tegenwoordig ook steeds meer in MDF, hout, composiet of kunststof. Heering heeft 4 verschillende merken in het assortiment deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, modellen en designs.

Modellen en merken vensterbanken

De merken Novaboard, Lignodur en Lignodur Stone zijn kunststof vensterbanken. Prodec heeft houten vensterbanken van vochtwerend MDF. Novaboard vensterbanken zijn zeer krasvast en UV-bestendig, tevens zijn ze ongevoelig voor vocht en warmte. Lignodur biedt twee modellen, namelijk met een smalle voorzijde en een brede voorzijde. Beide modellen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren. Met het merk Lignodur Stone heeft Heering een vensterbank in het assortiment die een realistische natuursteen uitstraling heeft.  Zo heeft u de voordelen van kunststof maar met de uitstraling van natuursteen.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van een vensterbank? Wij helpen je opweg!

Vensterbank vervangen of plaatsen?

Een vensterbank plaatsen of een vensterbank vervangen vergt een aantal aandachtspunten om tot een kwalitatief hoogwaardig resultaat te komen. Lees in ons blog hoe u een vensterbank vervangt of plaatst.

 

Kleurmonster van houten vensterbanken?

Het kopen van een vensterbank kan eenvoudig bij één van onze vele verkooppunten door heel Nederland. Er zit altijd een vestiging bij u in de buurt. Uiteraard kunt u ze ook bestellen bij uw aannemer of kunststof ramenbedrijf die de vensterbank ook voor u kunnen monteren.

Keralit kleurmonsters

Beoordeel onze producten én kleuren in het echt. Kies het product en de gewenste kleurmonsters (maximaal 3) en ontvang ze binnen 2 werkdagen thuis!

Leverdagen

ma
di
wo
do
vr
za
zo