Kunststof vensterbanken

Vensterbanken zijn er in vele soorten en materialen. Erg geliefd en populair zijn vensterbanken van hardsteen zoals marmer composiet, graniet of travertin. Deze vensterbanken hebben ook nadelen. Ze zijn erg kostbaar en breekbaar. Ook zijn ze minder goed te bewerken in tegenstelling tot kunststof vensterbanken of vensterbanken van MDF of hout.

Vele soorten en maten kunststof vensterbanken

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende modellen vensterbanken verkrijgbaar van diverse merken en materialen. Heering heeft 4 merken kunststof vensterbanken in het assortiment. De vensterbanken van Novaboard kenmerken zich door een melamine toplaag in diverse kleuren. Hierdoor zijn ze krasvast en verkleuren niet door de zon.  Een vensterbank van het merk Prodec is van een ander materiaal, namelijk MDF. Deze MDF vensterbank zijn zeer fraai en strak vormgegeven en hebben een toplaag in wit of crème. Dan zijn er nog de vensterbanken van Lignodur en Lignodur Stone. Lignodur Stone vensterbanken hebben de uitstaling van steen, maar met de voordelen van kunststof.

Natuursteen van kunststof

Lignodur Stone is de merknaam van de natuursteen kunststof vensterbank die Heering voert. De lijn bestaan uit een drietal kleur varianten: blauwsteen, marmer composiet en travertin. Naast de natuursteen dessins zijn ze ook te krijgen in wit en crème. De vensterbanken van Lignodur Stone hebben wel de uitstraling van natuursteen, maar niet de nadelen van natuursteen. Ze hebben we de voordelen van kunststof. Zo zijn ze ongevoelig voor vocht en warmte en verkleuren niet onder invloed van zonlicht. Ze zijn licht van gewicht en gemakkelijk met houtbewerkingsgereedschappen te bewerken. Lignodur Stone vensterbanken zijn onbreekbaar en daardoor wel op 6 meter lengte te monteren.

Vensterbanken kunststof verkoopadressen

Het kopen van een kunststof vensterbank kan eenvoudig bij één van onze vele verkooppunten door heel Nederland. Er zit altijd een vestiging bij u in de buurt. Uiteraard kunt u ze ook bestellen bij uw aannemer of kunststof ramenbedrijf die de vensterbank ook voor u kunnen monteren. Verkoopadressen, gratis kleurmonsters en of brochures kunt u hier aanvragen.