Vensterbanken natuursteen

Vensterbanken zijn er in vele soorten en materialen. Zo zijn vensterbanken van natuursteen heel geliefd. Denk aan materialen als marmer, composiet, graniet of travertin. Deze vensterbanken hebben als nadelen dat ze kostbaar en breekbaar zijn. Ook zijn ze minder goed te bewerken dan vensterbanken van MDF, hout of kunststof.

Overweegt u vensterbanken van natuursteen, maar ziet u op tegen de kosten en het onderhoud? Kies dan voor een kunststof vensterbank van Heering. Deze combineert de uitstraling van natuursteen met de voordelen van kunststof.

Vraag gratis promotiepakket op

Vensterbanken: diverse natuursteen-soorten

Er is een aantal populaire kleuren natuursteen voor vensterbanken. Zoals blauwsteen, ook wel Belgisch hardsteen genoemd. Deze steen heeft een diepe, donkerblauwe kleur. Ook dankzij de herkenbare fossielen, zoals zeelelies en schelpen, is blauwsteen heel mooi als vensterbank.

Ook travertin wordt vaak toegepast als vensterbank. Deze natuursteen bestaat uit kalksteen, is gespikkeld en heeft een gelige kleur. Een andere optie is marmer-composiet. Dit materiaal bestaat voor meer dan 90 procent uit natuurlijke, fijngemalen stukjes marmer. Hieraan wordt een mix van hars en kleurstoffen toegevoegd. Nadat het materiaal is uitgehard, wordt het uit de bak gehaald, waarna het blok in platen wordt gezaagd.

Vensterbanken: natuursteen-look

Heering levert vensterbanken van kunststof met de uitstraling van natuursteen. Het gaat om het merk Lignodur Stone. U heeft keuze uit drie varianten: blauwsteen, marmer, composiet en travertin. Lignodur Stone vensterbanken hebben de uitstraling van natuursteen en de voordelen van kunststof.

De vensterbanken van Lignodur Stone ze ongevoelig voor vocht en warmte. Ze behouden hun kleur, ook onder invloed van zonlicht. Ze zijn licht van gewicht en gemakkelijk te bewerken met houtbewerkingsgereedschappen. Lignodur Stone vensterbanken zijn onbreekbaar en daardoor wel op 6 meter lengte te monteren.

Waar te koop?

De natuursteen vensterbanken van Lignodur Stone zijn verkrijgbaar in heel Nederland. Hierboven meer informatie over onze merken. Natuurlijk kunt u de vensterbanken ook bestellen bij uw aannemer. Hij kan deze ook voor u plaatsen. Zoek hieronder eenvoudig een dealer bij u in de buurt.

Welke kleur natuursteen vensterbank past bij uw woning?

Vraag gratis promotiepakket op