Natuursteen vensterbank

Vensterbanken zijn er in vele soorten en materialen. Zo zijn vensterbanken van natuursteen heel geliefd. Denk aan materialen als marmer, composiet, graniet of travertin. Deze vensterbanken hebben als nadelen dat ze kostbaar en breekbaar zijn. Ook zijn ze minder goed te bewerken dan vensterbanken van MDF, hout of kunststof.

Overweegt u een natuursteen vensterbank, maar ziet u op tegen de kosten en het onderhoud? Kies dan voor een kunststof vensterbank van Heering. Deze combineert de uitstraling van natuursteen met de voordelen van kunststof.

Vensterbanken: diverse natuursteen-soorten

Er is een aantal populaire kleuren natuursteen voor vensterbanken. Zoals blauwsteen, ook wel Belgisch hardsteen genoemd. Deze steen heeft een diepe, donkerblauwe kleur. Ook dankzij de herkenbare fossielen, zoals zeelelies en schelpen, is blauwsteen heel mooi als vensterbank.

Ook travertin wordt vaak toegepast als vensterbank. Deze natuursteen bestaat uit kalksteen, is gespikkeld en heeft een gelige kleur. Een andere optie is marmer-composiet. Dit materiaal bestaat voor meer dan 90 procent uit natuurlijke, fijngemalen stukjes marmer. Hieraan wordt een mix van hars en kleurstoffen toegevoegd. Nadat het materiaal is uitgehard, wordt het uit de bak gehaald, waarna het blok in platen wordt gezaagd.

Natuursteen vensterbank look

Heering levert vensterbanken van kunststof met de uitstraling van natuursteen. Het gaat om het merk Lignodur Stone. U heeft keuze uit drie varianten: blauwsteen, marmer, composiet en travertin. Lignodur Stone vensterbanken hebben de uitstraling van natuursteen en de voordelen van kunststof.

De vensterbanken van Lignodur Stone ze ongevoelig voor vocht en warmte. Ze behouden hun kleur, ook onder invloed van zonlicht. Ze zijn licht van gewicht en gemakkelijk te bewerken met houtbewerkingsgereedschappen. Lignodur Stone vensterbanken zijn onbreekbaar en daardoor wel op 6 meter lengte te monteren.

Vensterbank vervangen of plaatsen?

Een vensterbank plaatsen of een vensterbank vervangen vergt een aantal aandachtspunten om tot een kwalitatief hoogwaardig resultaat te komen. Lees in ons blog hoe u een vensterbank vervangt of plaatst.

Waar te koop?

De natuursteen vensterbanken van Lignodur Stone zijn verkrijgbaar in heel Nederland. Hierboven meer informatie over onze merken. Natuurlijk kunt u de vensterbanken ook bestellen bij uw aannemer. Hij kan deze ook voor u plaatsen. Zoek eenvoudig een dealer bij u in de buurt.

Welke kleur natuursteen vensterbank past bij uw woning?

Vraag gratis promotiepakket op

Keralit kleurmonsters

Beoordeel onze producten én kleuren in het echt. Kies het product en de gewenste kleurmonsters (maximaal 3) en ontvang ze binnen 2 werkdagen thuis!

Leverdagen

ma
di
wo
do
vr
za
zo