Vensterbanken travertin

Zoekt u vensterbanken van travertin, maar ziet u op tegen de kosten en het onderhoud? Ontdek de hoogwaardige kunststof vensterbanken van Ligodur Stone. Deze zijn oersterk, heel duurzaam en vrijwel onderhoudsvrij.

Vensterbanken travertin

Veel natuursteen vensterbanken zijn gemaakt van blauwsteen, ook wel Belgisch hardsteen genoemd. Deze steen heeft een diepblauwe kleur en heeft herkenbare fossielen, zoals zeelelies en schelpen. Travertin is een natuursteen dat bestaat uit kalksteen. Deze natuursteen is gespikkeld, heeft een gelige kleur en is zeer geschikt voor bijvoorbeeld vloeren en vensterbanken.

Ook marmer-composiet is heel geschikt voor een vensterbank. Dit composiet bestaat voor meer dan 90% uit een mix van fijngemalen stukjes marmer, hars en kleurstoffen. Nadat het materiaal is uitgehard, wordt het blok uit de bak gehaald, waarna dit in platen wordt gezaagd.

Nadelen van natuursteen

Natuursteen heeft ook nadelen. Het materiaal is kostbaar en breekbaar en vergt onderhoud. Bovendien is natuursteen minder goed te bewerken dan vensterbanken van MDF, hout of kunststof. Heering voert daarom vensterbanken van hoogwaardig met de uitstraling van travertin. Het gaat om Lignodur Stone.

Travertin van kunststof

Lignodur Stone biedt drie kleuren vensterbanken: travertin, blauwsteen en marmercomposiet. Naast de natuursteendessins kunt u kiezen voor wit of crème. De vensterbanken zijn ongevoelig voor vocht en warmte en verkleuren niet onder invloed van zonlicht. Ze zijn licht van gewicht en makkelijk te bewerken met houtbewerkingsgereedschappen. Lignodur Stone travertin vensterbanken zijn onbreekbaar en op 6 meter lengte te monteren. Dit zorgt voor een strak en naadloos resultaat.

Vensterbank vervangen of plaatsen?

Een vensterbank plaatsen of een vensterbank vervangen vergt een aantal aandachtspunten om tot een kwalitatief hoogwaardig resultaat te komen. Lees in ons blog hoe u een vensterbank vervangt of plaatst.

Waar te koop?

Onze vensterbanken zijn verkrijgbaar in heel Nederland. Hierboven meer informatie over elk van onze merken. Natuurlijk kunt u ze ook bestellen bij uw aannemer of kunststoframenbedrijf. Dit bedrijf kan de vensterbank ook voor u monteren. Zoek hier eenvoudig een dealer bij u in de buurt.

Welke kleur vensterbank past bij uw woning?

Vraag gratis kleurmonsters aan

Keralit kleurmonsters

Beoordeel onze producten én kleuren in het echt. Kies het product en de gewenste kleurmonsters (maximaal 3) en ontvang ze binnen 2 werkdagen thuis!

Leverdagen

ma
di
wo
do
vr
za
zo